2024-09-13
我好钟意食西餐,我都好钟意食海鲜,我尤其钟意食西式海鲜。我之前喺网上发掘到呢间【Cafe 2 Oyster n Grill】,就系主打西式料理同海鲜嘅餐厅,睇别人嘅介绍,呢间唔就系我好钟意嘅西式海鲜咩。我好快就喺网上订座,然后约老公晚餐嚟呢度食,𠮶阵真系好期待。我同老公一共叫咗四样菜,每一道都好好食,都有自己独特嘅风味,真系如喺网上相片睇到咁惹味。【西班牙海鲜烩饭】像我呢种海鲜迷,就一定要试下呢味!𠮶个饭煮得好香,同时仲有各种海鲜,每一味都非常鲜,同饭一齐食,真系好好食!【黑松露卡邦尼长通粉】亦都好经典,最特别嘅地方就系佢哋喺入面加咗黑松露,冇错系上级嘅黑松露!唔止好有营养价值,味道亦都好好,食到卡邦尼嘅甜味,同时仲可以食到黑松露独有嘅香气。【酱香煎带子】嘅秘制酱料真系一流,味道冇抢走带子嘅鲜味,仲可以将鲜味发挥到极致,使带子更加好食,而且带子仲煎得有油香!【帕尔马火腿凯撒沙律】真系好特别,第一次食到咁好食嘅火腿,听老公解释,帕尔马火腿可以算系火腿界好顶级嘅,咸香咸香嘅,仲会回甘,食到肉嘅香味。今次撑台脚真系好开心,好享受,下次仲要嚟试佢哋嘅海鲜大餐!!