2017-03-21 585 浏览
朋友B屋企有工人姐姐,晚晚有住家菜,出街当然钟意食浓味嘢。我就啱啱相反,大部份时间要出街食饭,所以偶尔都希望揾间健康啲嘅餐厅。趁朋友B唔喺度,我谂都唔使谂,一定要过嚟食番餐「住家晏」。拣一个𩠌,自动会拼蒸豆腐,碗饭可以拣五谷饭或者菜饭。蒸豆腐 好似BB肌肤咁滑嘅豆腐, 唔会好咸,亦冇乜油, 符合少盐少油嘅健康原则,我未影相就忍唔住食左啖青柠猪扒 唔好期望猪扒有柠檬腌味,猪扒轻轻炸过,可自行唧d 青柠汁解油腻野味鸡 只系少少花生味 少少辣味 唔好以为好似口水鸡咁浓味𠮶餐 $52 已包左一杯饮品或甜品 ,呢个咁抵嘅价钱,绝对唔可以对甜品质素抱有太高嘅期望。好多甜品铺,闲闲地都要$30或以上先有碗似样嘅糖水。今次要左姜汁炖奶 , 姜汁比奶味重,算滑,不过不失。嚟得呢度食,最好预左食物味道比较淡,相对少盐少油呀嘛。唔介意冇咁健康,你可以叫呢度嘅鸡翼。 专程嚟食甜品嘅话,你好大机会失望。另外,你仲要忍让下,事关座位比较逼。呢个价钱就可以食得均衡,有肉有菜有豆制品,算唔错啦。

拣一个𩠌,自动会拼蒸豆腐,碗饭可以拣五谷饭或者菜饭。

野味鸡 只系少少花生味 少少辣味 唔好以为好似口水鸡咁浓味

今次要左姜汁炖奶 , 姜汁比奶味重,算滑,不过不失。

呢个价钱就可以食得均衡,有肉有菜有豆制品,算唔错啦。