2024-03-18
🎀佐敦。怀旧传统港式风味 足料饱满平价之选🙆🎀🪄店名* #沾仔记面食 #沾仔记🔮地址* 佐敦庙街300号地舖🔮🗾分店地区🗾 佐敦, 土瓜湾💰价钱$138 (1人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_佐敦剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_港式➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵今次又黎到佐敦食翻啲怀旧野 听讲呢一间日日都满座 而且好多人都话好好食 所以就过左黎试下😚落车之后都要行大约10分钟先到 离远已经见到大大个招牌 当日两点几去都系爆晒场 甘受欢迎令我期待感up😍由于餐厅主打平价怀旧为主 所以装修环境比较简约 有港式风味~大多数都系以搭枱方式坐 木枱木凳为主🙂🍽️食物质素🍽️餐厅主打云吞,鲜牛肉及鲮鱼球为主 所以选择唔算太多 但价钱都系相当平价 份量充足 用料都系好新鲜足料😍如果唔系好似甘大食既话其实$100都唔洗就可以埋单 超适合粮尾人士!👀评分💖💖💖💖💖🪄鲜虾云吞拼新鲜牛肉(转虾籽捞面+$12) $53首先试左佢地最出名既两样野先 估唔到十分大碗😍鲜虾云吞好似乒乓球甘打黎 皮薄馅靓 入面起码有三只大虾 虾肉弹牙可口 而牛肉都系好
🪄店名* #沾仔记面食 #沾仔记
🔮地址* 佐敦庙街300号地舖🔮
🗾分店地区🗾 佐敦, 土瓜湾
💰价钱$138 (1人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵
🍽️食物质素🍽️
🪄鲜虾云吞拼新鲜牛肉(转虾籽捞面+$12) $53
首先试左佢地最出名既两样野先 估唔到十分大碗😍鲜虾云吞好似乒乓球甘打黎 皮薄馅靓 入面起码有三只大虾 虾肉弹牙可口 而牛肉都系好嫩滑 味道十分不错 我仲加左$12转左呢个虾籽捞面 建议大家都可以试下 虾籽超足料 又唔会太咸 超滋味😙
🪄郊外油菜$18
见呢排无点食菜 就叫左一碟蚝油菜心 劲大碟 起码有两人份量 菜心好大棵 每一条都系软淋鲜甜 即刻觉得个人健康左😂
🪄甜酸炸云吞3粒$30
怀旧店当然唔少得试下炸野拉 刚才试左汤云吞 今次试下炸云吞睇下质素如何 外皮金黄香脆 食落脆卜卜 馅料一样都系满满鲜虾 超正!点埋附送既甜酸酱更好食
🪄荆芥鲮鱼球3粒$30
我都觉得自己好颠 因为我又想试埋人地个鲮鱼球 又系劲大份 食到我超饱 鱼肉好嫩滑 炸完之后更香口 但我个人就唔太喜欢重口味既荆芥酱 我试左点甜酸酱一样都系好好食😍
🪄低糖豆浆$8
豆浆豆味浓 又唔会太甜 好解渴😚
(5个💖为最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️