2024-07-04
日本嘢嚟讲铁板烧系数一数二嘅爱🫶🏻🥰呢间龙亭喺铁板烧界都几出名 平同贵嘅餐都有 丰俭由人🥳食铁板烧非常推荐坐Bar枱可以睇住师傅制作👍🏻✨入门厨师发板套餐(五道菜) $588❣️沙律烟三文鱼黑醋沙律配鱼子酱非常鲜味🐟 🥗配上一粒灯笼果 酸酸甜甜好开胃✨❣️铁板海鲜两品 - 南非孔雀鲍 东升斑柳 带子师傅分配咗唔同嘅海鲜俾我哋每样都可以试到🤪 南非孔雀鲍配上蒜蓉 非常爽口弹牙 超正😋‼️带子好有牛油味 而且半熟配上翠玉瓜 口感丰富🧈🥒东升斑海鱼肉质结实🐟 鱼皮烧到非常薄脆👍🏻调味有蝶豆花海盐泡泡🫧 代替咗盐而且更加均匀✨❣️澳洲牛柳粒❣️鸡扒牛柳系成块煎然后切开一粒粒🥩 拣咗五成熟啱啱好🥰 牛柳虽然唔肥 但系都冇筋好嫩🐄 碗碟嘅炸蒜片配牛肉超正🧄 好脆但系唔焦苦🫶🏻 仲有竹炭盐 Wasabi好多变化👍🏻鸡扒系铁板烧里面嘅宠儿 可以见到鸡皮煎得金黄酥脆🐓 鸡髀肉嫩滑 配上旁边嘅辣酱 豆腐牛油🧈 调味丰富‼️Ps个樱桃萝卜切到好似mario好得意🤪❣️ 海鲜炒饭睇住师傅炒咗劲耐😵 真系好讲功夫 炒饭超级干爽粒粒分明 饭粒烟靭有口感🍚加咗蛋 松露 葱 三文鱼子 再增加咗味道同口感👍🏻 只虾变成配角😂🦐 成碗
呢间龙亭喺铁板烧界都几出名 平同贵嘅餐都有 丰俭由人🥳
❣️澳洲牛柳粒
❣️鸡扒
Ps个樱桃萝卜切到好似mario好得意🤪
❣️ 海鲜炒饭
加咗蛋 松露 葱 三文鱼子 再增加咗味道同口感👍🏻 只虾变成配角😂🦐 成碗食完系超级满足 几时都话铁板烧嘅灵魂就系个炒饭🥰
❣️柚子雪葩
每日嘅甜品都唔同 呢个有少少分子料理感觉🥳
一粒粒系红豆蓉整成嘅爆爆珠 食到原粒红豆添‼️雪葩咁清爽真系好适合做ending🥹
注意餐厅三点就落场 所以记得要 book早啲开始食啊😆