2024-05-09
餐厅分咗有由最低嘅$588以上嘅套餐,我哋今日就拣咗两个唔同嘅套餐,再加左一支清酒,整体用餐嘅经验唔错,非常愉快,而且店员同埋师傅都非常客气,令到成个用餐经验更加提升!💡沙律,餐厅用咗意大利黑醋再加埋新鲜嘅生菜,令到成个沙律更加酸酸地,作为头盘嚟讲,我觉得非常好,因为可以令到成件事更加开胃,份量亦都适中,摆盘几靓。💡时令海鲜,我哋叫咗两个套餐,所以可以拣四个唔同嘅海鲜,每一个套餐可以拣嘅海鲜都唔同,我哋就share一齐食,然后我哋拣咗四个海鲜,包括有扇贝带子虎虾同埋鲍鱼。佢哋嘅做法每一个都不一样,非常特别,虎虾就每一个特别嘅虾膏sauce, 本身海鲜亦都非常新鲜,非常爽口弹牙,而且煮嘅时间啱啱好,绝对唔会有太熟嘅情况出现,我同朋友都非常钟意,鲍鱼就用咗蒜蓉汁,餐厅用嘅鲍鱼都系新鲜鲍鱼,非常爽口,而且有弹性,蒜蓉汁同埋鲍鱼嘅配搭上都几夹,扇贝就用咗牛油同埋黑松露酱,感觉上非常高级,味道食起上嚟都唔错,而且扇贝非常厚身,加埋牛油嘅香味简直就系match! 日本元贝好大粒,加上意大利嘅黄瓜,口感又系别有一番风味,味道嘅配搭上都几好,海鲜嚟讲,冇谂过呢一间餐厅可以做得咁出色,整体唔错💡宫崎黑豚
💡宫崎黑豚扒,厨师喺控制烹调时间做得好好,绝对唔会有好鞋或者好硬嘅情况,而且本身宫崎黑豚扒嘅质素都非常高,所以口感上都几好食,钟意食猪嘅朋友唔可以错过
💡澳洲牛柳粒,味道都非常好食,加埋餐厅自家制嘅蒜片,配搭起上嚟都几好食,而且牛柳非常靓仔,我哋要咗3成,所以中间呈现嘅颜色都好靓,系粉红色,食得出师傅喺烹调时候嘅技巧!