2024-12-06
🍽 忆食尚腊味煲仔饭📍佐敦文汇街22-24号地下2-4号舖地理位置超级方便,啱啱过完关,喺🚄西九高铁站行过来10分钟都唔使,高级装修✨,好适合倾生意或者屋企人聚餐👍🏻,二楼好似高级西餐厅咁,原来食煲仔饭都可以咁叹😌瑶柱虾米杂菜煲🥬暖粒粒杂菜煲,材料好新鲜,一上枱已经闻到好香𠮶阵瑶柱味😍菜类多,而且唔苦涩黑松露鸡煲🐥呢个真系惊喜之选,黑松露份量劲足,一开盖仲听到滚油声😯鸡肉同黑松露基本上完美配搭,连本身唔中意食黑松露嘅屋企人都食到停唔到💕鸡肉又弹牙脆皮,食完之后更加期待招牌煲仔饭究竟有几正😝广式腊味煲仔饭上𩠌嘅哥哥真系好nice🙊帮手开盖同捞匀起焦,可以选择一次过起埋或者食完大部分先起,仲问我地想唔想拍片📷✨教我哋拍边几个shot🤣讲返嘢食,高质煲仔饭真系名不虚传,几款腊味都好肥美,每啖落去啲油脂慢慢渗出来,夹埋脆焦饭😋口感绝对够爽呢餐真系好食到食完返唔到转头🤤下次食煲仔饭我一定再拣呢度
📍佐敦文汇街22-24号地下2-4号舖
瑶柱虾米杂菜煲🥬