2025-01-30
高质嘅食材、浓郁嘅汤底系打边炉嘅基本盘,但同成班friend兴兴奋奋打得火热之际,个店员同我哋讲够钟,真系好扫兴呀!所以要揾间无限时放题火锅或超长时间放题打边炉先够尽兴。嚟到佐敦嘅锅霸吃到饱台式养生火锅,用餐时间多达4个半钟,大家倾得饱又食得够饱,咁先至满足。火锅汤底火锅汤底有成20款,由寿喜烧汤底、麻辣汤底、椰子鸡汤底到药膳养生花胶鸡汤底、养生虫草花桃胶鸡汤底等,有辣有唔辣,有淡有浓口味,任君选择,而我哋就拣咗田园蕃茄浓汤鸡肉涮涮锅同药膳竹笙杂菌锅。浓稠嘅蕃茄汤非常香浓,味道酸酸甜甜,够晒醒胃!至于药膳竹笙杂菌锅系我哋嘅推介,杂菌嘅香味真系一试难忘,特别系将啲蔬菜、粟米放入药膳竹笙杂菌锅,完美索晒清香嘅汤底,提升至另一种鲜甜味。前菜店员贴心先上两款前菜,包括凉拌黑本耳同拍青瓜,等紧汤底上枱前都可以食住等,预先帮我哋醒胃!美国牛肩胛肉同唔少火锅放题一样,餐厅根据牛肉嘅质素,定为不同价钱,我哋就拣咗Lv2嘅美国牛肩胛肉。以呢个价钱嚟讲,呢个美国牛肩胛肉确实抵食,油花分布平均,估唔到仲有云石花,牛肉味香浓,值得一再encore!西班牙无激素猪肉片至于猪肉方面,锅霸吃到饱台式养生火锅选用西班
火锅汤底
前菜
美国牛肩胛肉
西班牙无激素猪肉片
至于猪肉方面,锅霸吃到饱台式养生火锅选用西班牙无激素猪肉片,肉味香浓,肉质软腍,同样高质。
海鲜
除咗牛肉同猪肉之外,海鲜都系唔少人打边炉嘅焦点。锅霸吃到饱台式养生火锅嘅海鲜包括蚬、生猛海虾、脆鲩鱼片、脆骨腩、白鳝片、新鲜鱼云、深海鱼柳等,其中蚬肉大大粒,非常鲜甜!
其他火锅配料
锅霸吃到饱台式养生火锅嘅火锅配料选择非常多,特别推介自家手工制作嘅丸类同饺类,包括手工墨鱼丸、手工黑松露墨鱼丸、手工黑松露墨鱼滑、手工潮汕猪肉丸、手工梅菜猪肉丸、手工麻辣牛丸、手工牛丸、手工白菜猪肉饺、手工韭菜饺、手工香菇鸡软骨饺、手工麻辣栗米猪肉饺等,全部都非常新鲜!
自家饮品
除咗汽水、罐装同纸包装饮品之外,锅霸吃到饱台式养生火锅都有提供唔少自家出品嘅饮品,例如自家乌梅山楂茶、台湾黑糖冬瓜柠檬茶、冷泡桂花乌龙茶等,够健康之余又解渴!
雪糕
食饱饱就梗系要食雪糕啦!锅霸吃到饱台式养生火锅提供Häagen-Dazs、Mövenpick同DREYER'S®嘅雪糕同甜筒,作为饭后甜品,非常满足。