2024-03-26
。゚・ 𖥸──-ˋˏ 👣 龙亭 ˎˊ-──𖥸 。゚・最近同朋友去试左一个Omakase 既铁板烧佢嘅Menu有沙律, 小食, 海鲜, 肉类, 炒饭同甜品💛沙律有烟三文鱼烟三文鱼包住沙律菜,咬入口非常方便同好Fresh, 仲配上蕃茄仔同龙珠果龙珠果几特别😝都几清甜海鲜鲍鱼, 扇贝, 东星班, 白鳝海鲜方便每一款都非常新鲜, 鲍鱼口感爽口弹牙, 重点上边有超多蒜蓉🥰大爱🫶🏻扇贝超大粒, 师傅系慢慢咁样将扇贝煎好, 所以唔会干, 保留到好多扇贝嘅水份同汁, 食落口好鲜味🫠同埋好香牛油味😘我自己本身好钟意食鱼, 所以东星斑同白鳝系我最期待之一, 师傅将鱼皮煎到好香口脆脆的, 但鱼肉非常嫩滑鲜味🤤肉类肉类我地就拣咗牛同埋鸡💛牛柳牛味香浓, 配埋炸蒜片更加突出牛既味道, 口感几软腍🤩鸡肉煎得皮脆肉嫩😋不错鹅肝多士鹅肝多士超出色🤤超厚嘅鹅肝油脂好丰富同入口即溶😋炒饭个炒饭劲有镬气, 真系食到粒粒饭香再加埋三文鱼子, 口感层次好丰富只虾非常爽口弹牙😚梅酒甘龙梅酒, 味道系好香浓梅味饮落去甜甜地带少少酸💛超容易入口甜品甜品系紫薯柚子味我真系超爱柚子味雪糕, 味道清新又解腻
最近同朋友去试左一个Omakase 既铁板烧
佢嘅Menu有沙律, 小食, 海鲜, 肉类, 炒饭同甜品💛
沙律有烟三文鱼
龙珠果几特别😝都几清甜
海鲜
鲍鱼, 扇贝, 东星班, 白鳝
肉类
肉类我地就拣咗牛同埋鸡💛
牛柳牛味香浓, 配埋炸蒜片
更加突出牛既味道, 口感几软腍🤩
鸡肉煎得皮脆肉嫩😋不错
鹅肝多士
鹅肝多士超出色🤤超厚嘅鹅肝
油脂好丰富同入口即溶😋
炒饭
个炒饭劲有镬气, 真系食到粒粒饭香
再加埋三文鱼子, 口感层次好丰富
只虾非常爽口弹牙😚
梅酒
甘龙梅酒, 味道系好香浓梅味
饮落去甜甜地带少少酸💛超容易入口
甜品
甜品系紫薯柚子味
我真系超爱柚子味雪糕, 味道清新又解腻