2024-08-22
好耐冇食铁板烧,之前已经订咗位今日去食lunch,呢间餐厅喺佐敦,地铁站行几分钟已经到,喺门口好大个招牌写住龙亭!Menu有set,有单点,我哋叫咗入门厨师发办五道菜头盘:烟三文鱼沙律🥗,上面有啲鱼子酱铺面,烟三文鱼包住沙律菜,沙律菜好新鲜,配上黑醋汁,酸酸甜甜好开胃,另外仲有时令龙珠果和蕃茄仔北海道带子伴格陵兰鱼子酱和黄瓜,食材好新鲜,同埋鱼子酱食味道好夹,有啲咸香味扇贝:牛油味好香,有少少黑松露味蝶豆花海盐泡泡:颜色好靓,又可以打卡,用嚟点海鲜更加带出鲜味东星班:个皮好脆,肉质都好弹牙,可以点黑醋汁食宫城县厚切黑豚扒:好厚块扒,肉味比较浓,食落去又唔会韧,另外有特制菠萝汁可以点(少少辣几特别)澳洲牛柳粒:我哋叫咗七八成熟,肉质好juicy,另外有啲黑盐或者可以点Wasabi嚟食,更加突出味蕾,又或者可以蒜片加埋牛柳一齐食,有几种食法!仲有樱桃萝卜,都系比较少见嘅食材海鲜炒饭:炒得好干身,粒粒分明,非常好食,上面仲有虾同三文鱼籽甜品:紫薯雪糕:香浓的紫薯味柚子sorbet:饱饱地食呢个酸酸甜甜消化吓两者同样加左特别的爆珠红豆,真系有成粒红豆喺里面,就系其中出面比较少见铁板烧枱前面大概
Menu有set,有单点,我哋叫咗入门厨师发办五道菜
扇贝:牛油味好香,有少少黑松露味
东星班:个皮好脆,肉质都好弹牙,可以点黑醋汁食
甜品:
紫薯雪糕:香浓的紫薯味
柚子sorbet:饱饱地食呢个酸酸甜甜消化吓
铁板烧枱前面大概10个位,可以望住师傅一边煮,另外旁边有一张二人枱,另外一张大概四至六人枱,如果怕油烟可以坐侧边的枱,倾计一样咁舒服,而且店员招呼好好,好详细介绍每一个菜式👍🏻