2024-10-14 296 浏览
半山享用印度餐坚道58号有间中型🇮🇳印度餐厅🍴,叫做CHASKA(意思系happy,joy,fun)!地方唔算大但灯光柔和,坐落感觉几舒服吓而且waiter都很nice,最紧要系有倾有讲!😀🤝我哋中午时段order咗一个set和散叫一个:①Starter有什菜和烤鸡。②🐔Butter CHicken with naan set $109印度薄饼naan, 酥酥薄薄脆脆,waiter话系喺厨房自己homemade 嘅。佢帮我哋加咗牛油🧈使naan味道更加丰富!沾点咖喱汁内有鸡几件十分惹味。因为我哋唔食得辣,侍应特登为我们order less辣俾我哋,真系好有heart🧡!③Grilled Tandoori fish🐟 $178虽然是急冻冰鲜鱼柳,但系用印度tandoori 方式高温烤燃、加埋aromatic spices啖啖肉,🐟鱼肉一丝丝,感觉唔错👍!④Mocktails🥭Mango Lassi $62芒果优格。Lassi是印度传统优格。芒果肉加埋yogurt 是健康饮品,含益生菌能促进肠道蠕动。成杯嘢好creamy!🍋Lime Soda $48酸甜口味,醒神开胃🤤!Waiter是位F

半山享用印度餐
我哋中午时段order咗一个set和散叫一个:
①Starter有什菜和烤鸡。

③Grilled Tandoori fish🐟 $178

④Mocktails
🥭Mango Lassi $62
🍋Lime Soda $48
酸甜口味,醒神开胃🤤!

Waiter是位Filipino 好有温情,仲介绍埋我哋去湾仔分店试吓。
#CHASKA
#印度探店