2022-08-23 245 浏览
突然想食韩国菜,又咁啱喺佐敦就见到呢一间,决定去试吓先!佢哋嘅餐厅侍应都系韩国人,自自然然都希望会食到正宗嘅韩国菜! 韩国嘢梗系唔少得嗌炸鸡!决定叫个韩国酸辣炸鸡,1份有5-6件 88蚊!再叫个伴牛肉紫菜包饭都只系78蚊! 另外怕唔够食就叫多个冷伴面88蚊!首先食得韩国菜一定会有前菜,韩国泡菜,芽菜,薯仔同埋翠玉瓜。泡菜正常略嫌唔够辣,其他都正常发挥唔错!首先嚟嘅系炸鸡,每一旧都好大只,酸辣都几足够,偏浓味,但粉好厚,肉比例就少啲!但都几脆口,争返唔少分数!而再黎就黎紫菜包饭,几香既牛肉味,但少左啲麻油味,但一份有成10件都只系88蚊,无野可以挑剔!都几丰富,夹杂左啲腌制青瓜,蛋,红萝卜,火腿丝,蟹柳,性价比好高!而最后一样就系冷伴面,呢个面犀利!我会称之佢为"方辣你唔死爆菊冷面",唔食得辣千祈唔好嗌!因为后劲都几犀利,啲汁超浓超挂汁,我唔系食得好辣所以越食越辛苦!钟意食辣嘅就可以挑战下,但系普遍就觉得麻麻地!
突然想食韩国菜,又咁啱喺佐敦就见到呢一间,决定去试吓先!
首先嚟嘅系炸鸡,每一旧都好大只

前菜
酸辣炸鸡