2024-03-07
第一样我地坐2张4人枱拍住,叫咗个火锅,一到时,侍应已经想将火㶽同GAS炉放系1岁几嘅小朋友前面,我叫住佢先放系我地大人果边。呢样好小事 但想交代下侍应有求奇第二样! 想分享嘅重点。我个人拧左边夹嘢比屋企人时 夹果阵都未有杯热嘢系我枱面,但系我一拧返转头就倒泻咗成杯嘢! 衫同裙同对鞋都湿晒仲要系热嘅!侍应妹妹,叫你放个火锅系我地果边 都唔系是但摆完就算嘛 枱面嘅嘢随便乱塞 无啦啦队杯热嘢系我睇唔到嘅位? 成件事同我企起身你拎走张凳有咩分别呀?唔想影响屋企人心情所以继续食。都无叫佢地冲返杯嘢 只系埋单时同个貌似经理嘅人讲返 可能太客气 佢劲hea劲唔想理 讲咗句唔好意思 话无事就好。眼神都几乎无 就继续做自已嘢成杯热嘢倒落嚟!我仲大住个肚 成身湿晒 无事就好?无事只系客唔追究喳 咁样倒泻杯热嘢都想话唔好发脾气 唔好吓亲侍应呀妹 结果走时成肚气我认黑仔 有无负责人睇到呢一段 真系同你地同事讲返小心啲啦😤
第二样! 想分享嘅重点。