餐厅: 海港酒家
资讯:

2017-11-27 1692 浏览
同朋友行完花墟买了鲜花,跟住去这间酒楼饮茶, 星期六最怕周围都系人,去到又要排队等叫,想去食别的, 无奈朋友想饮, 唔使等太久,因为搭台我哋都要 叉烧包都算大, 半肥叉烧好味道,可惜个皮较硬烧卖好食,虾大又新鲜虫草花蒸千层腐皮, 比较特别 ,但非常难食, 腐皮完全黏在一起 ,鞋又硬柴鱼花生猪骨粥, 用咸猪排骨煲, 加上柴鱼 、油炸鬼好味蒸红枣糕 ,红枣味淡,而且唔够软熟匆匆食完一餐, 四个人一张枱, 有两个陌生 觉得好尴尬, 又唔够地方放碟 , 侍应不足 ,要自己清理, 坐多一阵都唔想!!

叉烧包都算大, 半肥叉烧好味道,可惜个皮较硬

烧卖好食,虾大又新鲜

柴鱼花生猪骨粥, 用咸猪排骨煲, 加上柴鱼 、油炸鬼好味

蒸红枣糕 ,红枣味淡,而且唔够软熟