放假同女朋友一齐食个tea, 见铜锣湾有间新cafe就入去试下。叫咗一杯Iced black, 一杯黑糖latte, 一份牛油果蟹肉沙律卷,同埋一份炸薯条。杯黑糖latte系最ok嘅,其他嘢就真系有待改善。杯iced black 系偏淡嘅nutty味,after taste就有啲涩,可能系批豆比较差或者喺烘焙时唔够干身,导致有阵唔太舒服嘅涩味。牛油果蟹肉沙律卷,见佢上呢碟上得好快,似系一早整定放入雪柜再拎出嚟serve. 首先个卖相系几靓嘅,但系一放入口真系不得了,有阵喺街市鸡档嘅鸡屎味喺啲蟹肉度传出嚟,仲有少少雪柜嘅噏味... 估计系啲蟹有少少唔新鲜,加埋个雪柜冇清干净就放碟食物入去有关... 最后个炸薯条,有八成嘅薯条入面都系空心嘅... 所以我哋系食紧好幼嘅炸薯皮instead of 薯条... 可能我真系见识少,唔知道有地方嘅薯条系可以空心炸出嚟。Anyway,侍应服务态度好有礼貌,不过间cafe真系被啲食物质素拉低晒分数,希望之后有改善。

杯黑糖latte系最ok嘅,其他嘢就真系有待改善。

Iced  Black
牛油果蟹肉沙律卷