2020-10-27
第一次食呢间位于石门广场的点心店, 不时都经过呢度,呢间点心店就系喺马铁站对面嘅地铺,好显眼,同好就脚。餐厅做足防疫措施,店内亦都十分干净企理,虽然系坐圆凳,但枱面都算阔落。点心款式多元化,价钱都算经济,我点左鲜虾肠,同埋米网肠,本人喜欢肠粉,呢间既肠粉够滑同埋好薄,配搭里便嘅馅料,突出咗虾嘅鲜味,米网肠亦都内脆外软,从相中都可以见到肠粉皮系几薄。另外。仲叫咗虾饺拼烧卖同埋蒸粉果,虾饺烧卖基本上都同出边酒楼水准差唔多,不错。粉果皮亦都好软糯,十分足料,好饱满,两款点心都色香味俱全,而且上枱时热辣辣。凤爪排骨饭方面,排骨非常大嚿多肉,凤爪亦都好入味,𩠌同饭的比例刚好。甜品方面,叫咗个南瓜煎软饼,食嘅时候刚刚煎起,热腾腾,表面香脆,十分有惊喜,系必食推介,仲有叫咗桑寄生蛋茶,甜度适中,女士必食补品,有中式糖水舖嘅水准。整体来说呢间点心铺很有水准,大家路经石门可以一试。
整体来说呢间点心铺很有水准,大家路经石门可以一试。