呢间椰子甜品店由中环街市搬到铜锣湾地舖, 我今次都系第一次嚟试 。店舖位置相当方便,呢间甜品店标榜手功制作纯素甜品,当然用上新鲜椰子制造喺呢度卖点。首先试吓呢杯人气椰子布甸。呢杯布旬嘅size 其实几细杯吓 ,打开盖见到有椰子布甸,椰子肉浸在满满嘅椰汁中, 布甸口感非常嫰滑, 放入口已瀡一声吞咗。 椰汁,椰子肉都是正常一般椰子味道。呢杯布甸,椰子布甸占嘅份量唔多, 似变咗配角咁, 虽然味道真系唔错, 不过我系有些少失望。另外在众多味道嘅椰子沙冰中, 在选择困难症下选咗杯芒果椰子沙冰 ($48), 睇番menu介绍, 沙冰选用新鲜椰子水, 椰子肉,加上有机椰奶制作。 雪白椰子沙冰入口第一啖味道,爽! 非常浓香椰子🥥味道,甜度唔会太甜,而且每啖入到口都会有相当份量搅伴后嘅椰子肉,饮到冰冻嘅椰子冰又食到粒粒嘅椰子肉, 口感上变得丰富。