2018-08-23 52 浏览
离开热闹既铜锣湾,行远少少有间唔错既西餐,以前系餐厅未转名前都食过,觉得好好食,未知仲keep 唔keep 到水准呢啤酒脆浆炸鱿鱼圈,鱿鱼圈肉厚,炸粉好薄又干身,炸物最啱点沙律酱烤西班牙黑毛猪扒侍应话7成熟最好,但我地怕生,都系要9成黑毛猪表面煎得好有焦香,锁住肉汁,一边切一边渗出肉汁虽然叫9成熟,其实肉质都依然细腻,充满油香,好juicy底下仲有焗薯,荷兰豆带子扁意粉,带子半生熟,系北海道带子,内里软心加上其他配料,烟肉,干车厘茄,扁意粉al dente 口感烟韧,酱汁系鲍鱼汁,加上芥兰苗,有少少中式既感觉Music tower 真系好特别,杯上砌左层层鲜菠萝条,食得又饮得,果汁有菠萝同芒果汁等配合,味道几freshHotel California,系cocktail, 未入口前已闻到几浓既酒味入口少少菠萝既清甜,唔涩, 入口都几顺口因为酒精浓度比较高, 好彩佢唔大杯, 每次一两啖就够结果,食物整体都仲好好味, 值得再黎

啤酒脆浆炸鱿鱼圈
烤西班牙黑毛猪扒
侍应话7成熟最好,但我地怕生,都系要9成
黑毛猪表面煎得好有焦香,锁住肉汁,一边切一边渗出肉汁
虽然叫9成熟,其实肉质都依然细腻,充满油香,好juicy
底下仲有焗薯,荷兰豆
带子扁意粉,带子半生熟,系北海道带子,内里软心
Music tower
入口少少菠萝既清甜,唔涩, 入口都几顺口
因为酒精浓度比较高, 好彩佢唔大杯, 每次一两啖就够
Hotel California

结果,食物整体都仲好好味, 值得再黎
用餐时段