2010-04-09
已经食过3次,俾晒机会,最终都系通唔PASS。经常身处观塘,但竟发现协和街,裕民坊一带,竟然无乜糖水店.......唔熟路根本唔知仁爱围果边有许留山同埋人和,之外最近亦都系APM的满记........呢间野向康宁道一带就自然有D独市FEEL.铺头入面位置唔算多,多过6人的话就安排座位就真系有难度,位置亦十位之迫。第一次试卢荟豆花,卢荟当然就无咩味,不过数目都几多下;豆花竟然无乜落糖水,唔通谂住靠卢荟D味带出来?我都唔知系咪我错(懒系叫得刁转)。记得呀妈叫左个黑白,以芝麻糊来出豆花的话的确比较合理,但系芝麻糊稀左D,唔系好够味。但系老豆就觉得个姜汁撞奶唔错,但我无试。第二次系食云石布甸,即系芝麻啦!唉呀,搞乜D野又系咁乜味架?好淡口!唔好讲咩质感口感了,谂住食甜品点知劲淡,真无奈。第三次又玩野,香蕉紫米露,当然我一厢情愿以为点样搞D MIX & MATCH,其实只系有香蕉肉向面的紫米露啦...........椰汁落得几重手,其实紫米露本身唔差,唔玩野唔叫香蕉好了。机会已经俾晒,服务就无咩的了,平均$20成但系整体质素真系偏差,街坊生意来讲亦绝对唔够平,即系好味又唔够人好味,平又唔够人平。
但系老豆就觉得个姜汁撞奶唔错,但我无试。