2024-12-13
同friend劲耐冇见所以嚟呢间餐厅聚下,嘢食质素其实好好,不过系个老男人waiter定唔知系个老细(目测40岁)劲赶客,搞到成件事劲bad trip😅𠮶日啱啱食完嘢冇耐同个friend嚟下场,谂住嗌几串试吓、饮吓酒、chill吓咁样,叫到一半都惊叫太多(已经叫咗$400几),就同friend讲紧要唔要食完之后先继续嗌,点知条友就黑口黑面咁样讲咗句: “其实你哋都唔系嗌咗好多㗎咋” (我一字一句咁样写返出嚟,冇添油加醋)我心谂咩料啊先生😅i mean你呢度睇装修都系行日本居酒屋风格㗎啦,同friend过嚟饮杯酒食几串吹下水好失礼你?😅定系嚟呢度一定系要空肚嚟然后食饱?😅😅哗咁我建议啲人都系唔好嚟啦anyway唔好因为一个西人而否定成间餐厅🙂↕️最后都嗌咗$1000几,饮咗酒好似会食多咗嘢(算系平时喺香港居酒屋两个人食饱嘅价钱,但服务上嚟讲一定有好啲嘅选择🙏🏻)其实去呢种类型嘅餐厅都系想同朋友一齐饮吓酒聚吓开心吓,有个咁嘅waiter都kind of系呢间餐厅嘅败北,餐厅员工态度好重要,呢个价位请啲态度好少少嘅员工唔过分吧