2019-01-13 116 浏览
女朋友落order要食上海野,一search openrice都系d连锁店,难得见到有间排名都几高又新开既铺头,即刻起行揸车过海去北角!未够七点已经要等位,好彩都唔系等得太耐!但想嗌28蚊乳鸽已经卖晒了,下次要早d黎!味道:两个人黎,咩都想食,嗌到要take away,佢每样野都好大份,个前菜比我想象中多左double呢!首选赛螃蟹春卷!好足料,而且春卷非常脆,实在好好味!次选小笼包,汤同肉都有鲜味,个皮唔厚,做得相当好!其他食物排名不分先后,都系做得唔错但唔算好突出。担担面:好香口,d面系滑身且弹牙!但略嫌唔够花生味。口水鸡:d鸡好滑,有成十几件,相当抵食,但对于我黎讲有d太辣。XO酱炒椰菜花:椰菜花有d太淋,但个酱够香可补救。西湖藕韵:个味系好食既,但切得太薄,d料一夹就跌出黎。最后有一道菜唔会再点,就系熏蛋,煮得太熟又唔入味,好似水煮蛋咁,唔合格!环境&卫生:新开既所以d野都好干净,餐厅好大,d位都坐得几舒服,细心睇d杯杯碟碟全部都有衬过色,好有心思既一间餐厅!服务:服务好好,虽然人多,每个职员都好忙,但仍然很好服务态度!抵食:两个人嗌到揽住个肚,先至$381,物超所值!

味道:
首选赛螃蟹春卷!好足料,而且春卷非常脆,实在好好味!

次选小笼包,汤同肉都有鲜味,个皮唔厚,做得相当好!
其他食物排名不分先后,都系做得唔错但唔算好突出。
担担面:好香口,d面系滑身且弹牙!但略嫌唔够花生味。

XO酱炒椰菜花:椰菜花有d太淋,但个酱够香可补救。

西湖藕韵:个味系好食既,但切得太薄,d料一夹就跌出黎。

环境&卫生:

服务:
服务好好,虽然人多,每个职员都好忙,但仍然很好服务态度!

抵食:
两个人嗌到揽住个肚,先至$381,物超所值!
2019-01-06
  • 赛螃蟹春卷