2024-02-02 638 浏览
盔匠系一间特色小店,佢地有卖荆州「锅盔」(老板话可以理解成烧饼)、水果冰乳酪、乳酪奶昔和古法烤番薯,系香港嚟讲都算几特别!锅盔一共有六个口味,例如羊肉、牛肉、咖喱鸡同红糖豆沙等等,得意嘅系睇住老细整锅盔嘅成个过程!佢地嘅面团系每日新鲜做嘅,落单之后老细会即时杆面团、加芝麻,然后再将扁平的面团放入 300 度的烤炉烤制!(建议大家买完即刻食,热辣辣嘅锅盔真系几正!)我叫左老细话最受欢迎嘅羊肉锅盔,锅盔好香脆,入面夹住带有孜然粉味道嘅羊肉,味道唔错,如果下次有机会会再试下其他口味!另外,我仲试左佢地嘅水果冰乳酪,一般大概有 8-9 个口味,例如芒果、玫瑰火龙果、冧酒提子同香橙等等,我试左 7 个口味,比较推荐芒果同冧酒提子口味,依两个口味较香!整体嚟讲,锅盔同水果冰乳酪都唔错,几有新鲜感!

整体嚟讲,锅盔同水果冰乳酪都唔错,几有新鲜感!
等候时间
5 分钟 (外卖自取)