2015-06-29
同朋友一值都好想试下呢间韩烧,所以我地2个一早book左7点去食。去到唔洗等就可以入去坐底叫野食啦!一开始我地叫左呢个安格斯牛肉先因为呢个牛肉本身都有d肥膏位,所以唔洗落油去烧就得啦!一大块放落去,用佢地提供嘅铰剪去剪一条条先,d 侍应见我地鸡手鸭脚咁,帮我地剪埋同烧,真系好好呀!剪到一粒粒烧哂六边夹起就可以夹系d生菜入面食,真系好好味😋仲可以夹埋d泡菜同芽菜一齐食㗎,点埋佢d酱都好正😄一个系咸咸地黑色嘅汁,一个系甜甜地橙红色嘅酱,但系唔记得影相😅之后我地叫左个大虎虾,带子同牛脷,个虎虾佢帮你一开二方便烧同快d熟,我地用番留系炉面烧牛肉嘅油黎烧,d虾就唔会好干痴底喇!烧完两边夹起开壳,点个橙红色嘅酱黎食,真系正😗但我地挂住食虾唔记得左个带子,所以个带子烧得有d干左😢之后我地烧埋个牛脷试下,可能我地烧得耐得制,搅到有d韧😅仲有d唔够饱所以我地叫埋个雪花肥牛,呢个唔会太薄又唔会太厚,所以好快烧完两边点酱食就得啦!呢个真系𩠌饭一流,但我地又食唔到饭,咁会饱得制😂最后我地叫埋个雪糕就完成呢餐晚饭啦,佢呢度有朱古力,士多啤梨同云呢拿味,我叫左个朱古力味,真系好好味,佢雪糕呢个牌子系出面好少有得买
最后我地叫埋个雪糕就完成呢餐晚饭啦,佢呢度有朱古力,士多啤梨同云呢拿味,我叫左个朱古力味,真系好好味,佢雪糕呢个牌子系出面好少有得买架,仲要系每一啖真系有朱古力系入面😋😋😋下次一定会叫多d fd一齐黎食!
题外话/补充资料:
仲有个炉边蛋都好好食,但系要等佢熟真系要d时间😂