2015-12-20 209 浏览
今日系观塘返part-time, 可能圣诞节就黎,好多客,搞到3点几先放lunch。听朋友讲,系康宁道个边有好多野食,于是我就行去紧下有咩食。行到康宁道,就见到好多间餐厅,都系食粉面为主。行到最尾见到间桃红色招牌既面食店叫阿桂老友粉,系食南宁特色既粉面,好似几特别下,所以决定入去品尝下。 店内环境品错,座位唔会太挤迫,唔会话食野个时会撞到第二个。 打开个menu, 有好多面食选择。由于未食过南宁老友粉,于是我就叫左个招牌南宁老友粉,睇下个招牌粉系咪真系'招牌菜',另外我仲叫左半只口水鸡。话咁快,个招牌南宁老友粉就到喇,睇卖相就相当唔错,好似好足料咁。由于本人唔系好食得辣,所以就叫左小辣,加上佢本身配料有酸菜,汤令到底有d酸辣,好开胃,同埋好岩我口味。 佢d河粉都唔错,好爽滑,加埋d肉片一齐食就一流! 呢个时候黎杯冰冻既奶茶,简直系人生一大享受!奶茶冲得几好,唔会话太多奶或者太重茶味。 最后黎既系口水鸡,本身以为份量唔会太多,点知佢好大份,岩哂3点几先放lunch,肚仔好空虚既我!而且佢鸡肉好嫩滑,够哂入味又唔会太辣,值得比个赞佢!总括黎讲,呢间面食店真系值得推介,

店内环境品错,座位唔会太挤迫,唔会话食野个时会撞到第二个。

打开个menu, 有好多面食选择。

佢d河粉都唔错,好爽滑,加埋d肉片一齐食就一流!

呢个时候黎杯冰冻既奶茶,简直系人生一大享受!

奶茶冲得几好,唔会话太多奶或者太重茶味。

最后黎既系口水鸡,本身以为份量唔会太多,

点知佢好大份,岩哂3点几先放lunch,肚仔好空虚既我!

而且佢鸡肉好嫩滑,够哂入味又唔会太辣,值得比个赞佢!

总括黎讲,呢间面食店真系值得推介,店内环境唔错,面食同小食都一流!后来我听朋友讲先知道呢间餐厅系新开!值得支持!