2014-06-18 1264 浏览
『宇宙大王 - 尼古真』同手下今日系沙田揾太空船期间,发现左呢间【鼎泰丰】,我决定同手下入去睇下有无太空船。等左半个钟终于入到去,手下话比起隔离间『翡翠』快好多了!入到去地方不大,但就有好多侍应生,只要你一抬手就有人来招呼你,服务一流!搜寻一论,手下报告没有太空船足迹,咁我地唯有坐低食野 E 肚先。先来一个萝卜丝伴海蜇作头盘,佢地出奇地夹,萝卜清甜海蜇爽口,味道适中,开胃小吃之选。然后来小笼包,皮薄多汁。要特别提提每枱都有酱油同醋,另外仲有指示点样食法才带出小笼包的味道,值得一赞!再来菜肉馄饨汤,呢个食物手下赞不绝口!皮薄滑口,不腻,可以食多几只。最后来了台湾担担捞面同台式酸辣汤。令人惊起的台湾担担捞面,看似好多麻酱,但食落不腻带少少辣。呢个捞面令我想起台湾担仔粉丝!台式酸辣汤,不是太多料,但因为有好多豆腐丝,令入口滑流,味道不是跟我们常吃的酸辣汤一样,可以不试。同手下等位半个钟,食左廿分钟。虽然揾唔到太空船,但揾到好野食都算喇!

值得一赞!
最后来了台湾担担捞面台式酸辣汤
令人惊起的台湾担担捞面,看似好多麻酱,但食落不腻带少少辣。
呢个捞面令我想起台湾担仔粉丝!
可以不试。

同手下等位半个钟,食左廿分钟。
虽然揾唔到太空船,但揾到好野食都算喇!
台式酸辣汤
萝卜丝伴海蜇