2022-01-08 268 浏览
因为星期五又再禁晚餐,咁当然即刻去食饭啦。唔系唔知几时先有得再食😭因为即约,人数少,所以唔叫得多。其实系佢地啲分量好大,咁敢叫太多。今次只得4人,先叫左个原味炸鸡。佢一来就一大碟,内有16件,系真系16件,有齐双翼、双比,粗略估计多过一只🐔。碟鸡看似一般,但当攞上手,感觉好干身,咬落炸皮好脆,唔油、又唔厚👍🏻。就算食鸡胸位,都唔算‘鞋’ 。到你食完之后,你会发现张底纸,真系好少油。咁有炸鸡,点少得酒😅 咁先要左枝米酒,偏甜,易入口,酒量唔高小心啲啦🤣。之后再要左枝粟子米酒,嚟枝比较干身,酒后有粟子回味,几得意🤣之后,再叫个部队锅,个人建议,情侣就唔好叫啦,一定食唔哂😅除非你系大食王🤣🤣 点解?有图有真相我地先食左D𩠌,一半之后再落埋个面同蕃薯面(我估),啲面吸哂啲汤底,哗正到呢😋😋😋顺带一提,唔食得辣都唔好叫😅总括来讲,呢间真系合一班朋友聚会😍😍 I’ll be back🤣🤣🤣

顺带一提,唔食得辣都唔好叫😅

2022-01-05