餐厅: Le Paradis Cafe & Restaurant
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2015-11-16 587 浏览
为左庆祝家姐生日, 就book左呢间朋友推介既法国菜佢会大概早几日通知你有咩menu, 一问之下原来他们开左两年, 熟客为多,所以周不时都会转吓menu, 等d熟客再黎食都有新野试好贴心我地1行4人就叫左个4位的sharing menu (B)头盘:西班牙风干火腿拼盘, 白酒cream青口两样阿妈都大赞, 特别系青口, 佢俾包garlic bread你点净左既sauce,而且有好多青口, 由于老豆敏感唔敢食咁多, 我地另外三个每人都食左好多只汤都好香浓...但我觉得可以再热d, 就更加更加好味啦!!主菜有四样1. 法国油鸭脾+自家制杂莓汁呢个我觉得系全晚其中1样最好食既野d肉真系好嫩 好香 再配埋side dish 真系超级好好味!!而且本身食得多可能有d漏, 但加埋杂莓汁就完全冇呢个感觉呢个油鸭脾我会俾9分!!! 绝对推介!!!由于佢set menu既main dish可以转, 我地下次想转走另1个dish食多只油鸭脾, 唔系其他唔好食, 系呢个真系特别好味!2.日本水饲猪架 + honey mustard sauce呢个我地全家都觉得冇乜特别..因为佢同埋鸭脾一齐上, 实在冇咁突出
为左庆祝家姐生日, 就book左呢间朋友推介既法国菜
所以周不时都会转吓menu, 等d熟客再黎食都有新野试
好贴心

我地1行4人就叫左个4位的sharing menu (B)
头盘:
西班牙风干火腿拼盘, 白酒cream青口
汤都好香浓...但我觉得可以再热d, 就更加更加好味啦!!
主菜有四样
1. 法国油鸭脾+自家制杂莓汁
呢个我觉得系全晚其中1样最好食既野
而且本身食得多可能有d漏, 但加埋杂莓汁就完全冇呢个感觉
呢个油鸭脾我会俾9分!!! 绝对推介!!!
食多只油鸭脾, 唔系其他唔好食, 系呢个真系特别好味!
但都有7.5 分既
3. bb羊架+薄荷汁
呢个羊架绝对拍得住个鸭脾, 叫左7成熟但佢都煮得好嫩口
而且佢个薄荷汁好特别好fresh!
所以同个油鸭脾一样, 9 分!

4. 法国chun鸡配黑松露cream sauce
个人觉得呢个都好味, cream sauce入面有洋葱粒, 增加texture
另外本身个鸡都煮得好好, 一d都唔鞋口
8分!
甜品我地每款叫左1个
包括cream brulee, tiramisu, 心太软同意大利奶冻
各有特色啦, 自己就中意个意大利奶冻, 系个waiter哥哥推介叫我地试埋,
佢系用3.6牛奶整, 真系好香浓又唔会太甜
呢餐食得好开心, 虽然地方唔大,但够静, 都几岩情侣黎,
不过如果得2个人就叫唔到咁多唔同野食
价钱唔平, 但食得出佢系用靓料, 每道菜都花好多心思去整
我觉得绝对值得一试, 亦都希望会再返黎食啦!!!!!!!

有心思又整得好既法国菜值得多多支持喔!

题外话/补充资料: 要早d book位, 大概两星期应该冇问题
2015-11-15
庆祝纪念