2021-12-04
🥢😋居酒屋 冲绳菜🧆去咗一间系CWB食冲绳野😁仲食到冲绳名物—海葡萄、花生豆腐🍶叫咗6个菜:🥜花生豆腐、🍇海葡萄、避风塘猪手🐷、明太子鸡翼🐣、冲绳炸鸡配豆腐他他酱🍗&玉子炆猪腩肉🍖(店员重复菜单时话7个菜,后来睇返单先知,原来一坐低送嚟碟枝豆系收钱🤭$20/1碟) 👉🏻个人好喜欢今次食既:🥜花生豆腐(又滑又唔会易烂嘅豆腐,食落有微微花生味,淋上甜鼓油,又咸又甜,好过瘾😜)避风塘猪手🐷(一定要试吓!避风塘炒得好香,猪手好淋完全唔鞋唔会食到毛,系用心既杰作🤩可以配碗饭更好)、明太子鸡翼🐣(呢个系餐厅既热门推介,咬落大大啖既明太子🐟大满足👅)每样菜式味道都唔错😋份量作为佐酒小菜或者轻量型晚饭系啱啱好,其实我哋叫咗好多肉,所以都食到饱饱地。大食积就可能要叫多个锅物啦🤣餐厅唔算大,环境都坐得舒服🤣而且好有日本居酒屋feel,不知不觉就坐咗两个钟。食完当好似自己当年闪电走转东京食饭咁😮💨怀念~另一点 我哋食得开心系佢哋既盛菜既杯碟都好靓😍😍😍 靓嘅餐具真系会令人食得开心啲 大快朵颐😝🏮💵价钱参考:两个人ttl食咗$6xx, 6个菜, 2杯梅酒🍶