2024-05-06
餐厅位置喺莲香楼后面,好易揾~前菜要咗烧鸭拼叉烧王烧鸭去埋骨,好方便食。烧鸭同烧鹅唔同,一啲都唔肥冇咁腻,仲有阵咸香味,好好食。拼埋叉烧王,一咸一甜啱啱好。惊前菜唔够食,仲叫多咗个胡麻拌茄子,点知超级大份!茄子好腍,伴埋个酱小小酸味味食好开胃!大家都好想饮汤,就嗌咗个雪梨炖猪展~点知入边仲有鸡脚,几旧螺头,个汤劲香超级足料!呢个芥末脆虾球好好食!啲虾超级大只,个炸粉啱啱好,唔会太厚但又食到油炸脆嘅感觉,个芥末酱甜甜酸酸,仲有生果,好好食!佢哋推介咗最近嘅招牌菜,沙地芦菔烧牛肉~一上枱完全唔知咩嚟,个样劲搞笑~原来系一种瓜,个味有少少似白萝卜,中间好有心思咁样咗牛肉,个酱辣辣地,牛肉个味渗返入个瓜度,好得意!个招牌炒饭超级好食!!一定要叫!佢系用个花胶汁炒饭,炒饭做得好好,个汁份量控制得好好,小小湿湿地,但又粒粒分明。个炒饭入边除咗好多花胶之外,仲有虾干同鱿鱼,成个饭都好香!另外再要多咗个花胶浸菜心甜品好贪心地嗌咗好多!因为成家人都系好钟意食中式嘅糕点~马拉糕好松软,个红枣糕劲烟靭,个质感超好食!仲有个椰子千层糕!呢个系劲软淋淋,同埋好香椰味!呢餐真系超级满足。嘢食好足料好大份,服务态度
前菜要咗烧鸭拼叉烧王
拼埋叉烧王,一咸一甜啱啱好。
佢哋推介咗最近嘅招牌菜,沙地芦菔烧牛肉~
一上枱完全唔知咩嚟,个样劲搞笑~
个招牌炒饭超级好食!!一定要叫!
个炒饭入边除咗好多花胶之外,仲有虾干同鱿鱼,成个饭都好香!
另外再要多咗个花胶浸菜心
甜品好贪心地嗌咗好多!因为成家人都系好钟意食中式嘅糕点~
呢餐真系超级满足。
嘢食好足料好大份,服务态度仲要好好,侍应中途不断帮手加茶同埋换碟!
以佢喺中环呢一个地段嚟讲,价钱一啲都唔贵,人均$300, $400左右,真系超值!