2021-07-23
23.07.2021 今晚出发去睇话剧前,到BYOB Coffee Roaster食个早晚餐,好耐之前已经食过呢度,最爱佢地嘅沙律,好多生果同菜,啱晒我!😋店舖装饰简约风格,好喜欢门外的一个玻璃窗橱,好漂亮呀。其实未疫情前,座椅之间已经很寛阔,本身楼底好高,所以坐起上来很舒适。餐牌选择主要分意粉、沙律同各类咖啡/茶,小食主要星期六/日才供应。为咗要咖啡拉花,所以平时唔饮咖啡嘅我,都要咗杯鲜奶咖啡浅尝。牛油果华道夫沙律:首先食自己最爱嘅沙律,果然仍然保持一贯水准,卖相十分吸引,牛油果好新鲜,配上沙律菜、苹果之类,呢个值满分。番茄忌廉蟹肉宽条面:蟹子份量好多,食起上嚟咀里卜卜声;蟹肉混合在面里,味道口感不错,值得推介。鲜奶咖啡:拉花好靓,不太苦。咁啱老板坐喺我隔离枱食午餐(但我食晚餐🤣),于是可以闲聊咗一阵。佢好nice,好好倾,同我讲呢期用澳洲牛油果,有时会用墨西哥,话虽然呢两度贵啲,但质素会高啲。又介绍我去帮衬佢地喺建生(exactly应该珀御)嘅新舖,有新口味可以试试;仲主动问有无乜野值得改善嘅地方。正如佢话,喺Open Rice有人批评个职员态度唔好;但我所见就正好相反,由落单哥哥
牛油果华道夫沙律:
番茄忌廉蟹肉宽条面:
鲜奶咖啡:
拉花好靓,不太苦。
正如佢话,喺Open Rice有人批评个职员态度唔好;但我所见就正好相反,由落单哥哥、替我拍照嘅靓女同老板全部都好亲切,服务周到。
环境、食物质素同服务都满意,下次会再来!
BYOB Coffee Roaster
网址: https://s.openrice.com/QrbS0aK4800~uMDTuAw
地址: 屯门青桃径5号文翔大厦地下2A号舖
电话: 23001163