2024-07-24 430 浏览
呢间小店位于荔枝角地铁站上面长沙湾广场非常方便,呢度老板好好人,每碟菜都有少少介绍,真系唔错值得推介。首先,佢哋嘅饮品好特别,我试左两支唔同味既cocktail, 第一支热情果,清酒,,冧酒,仲有蕃石榴,红橙色好靓,中。 另一支就用左伏特加、青苹果、菠萝同芥末wasabi, 清新得黎又带点辣,真系一流。食物都好出色。头盘有自制嘅萝卜海带。跟住炸牛蒡,又脆又香。不过我最钟意食嘅就系松阪串烧蜜糖腐乳猪面颊,肉好厚实多汁,配上微甜嘅酱汁,超级绝配!仲有呢个明太子翠肉瓜,好juicy.还有镇店之宝,南蛮鸡配蛋沙律椰丝丝,外酥内嫩,配料好清新。最后佢哋嘅甜品花生酥都好特别,浓郁嘅花生香气真系好吸引,咬落入口即溶,好满足。总之,呢个餐厅将传统同创新嘅日式菜式完美结合,令人惊叹。无论系经典小食定特色主菜,全部都好特别好好味。我谂任何钟意日式风味嘅人,都一定要嚟呢度试下先。

食物都好出色。头盘有自制嘅萝卜海带。跟住炸牛蒡,又脆又香。

仲有呢个明太子翠肉瓜,好juicy.

还有镇店之宝,南蛮鸡配蛋沙律椰丝丝,外酥内嫩,配料好清新。

2024-07-22
  • 古法制南蛮鸡