2025-01-23 0 浏览
周末同朋友去咗观塘海滨散步,行到去差唔多到牛头角觉得肚饿就决定喺附近食饭🍽️ 第一次去呢个新地方海滨汇,装修全部都好新净,应该系最近新起嘅,店舖唔算太多,啱晒我哋可以静静地食饭👀 我哋拣咗食西餐,入到去餐厅都系好靓嘅装修,而且坐得几舒服,可以远眺海边🌊我哋叫咗两个Brunch Set1️⃣ $158 意式辣肉肠薄饼🍕+($15)是日餐汤佢系好大块嘅辣肉肠,好少可以每块pizza都铺满一大块辣肉肠,出面食开嘅通常都系好细块嘅辣肉肠,所以觉得呢间性价比都几高👍🏻 一开始食落去唔算太辣,但系食食吓原来都几辣🌶️ 不过辣得来都几惹味,值得推介😋另外佢个餐汤系西兰花汤🥦,饮落去觉得好清新,有一种蔬菜嘅草青味,非常鲜甜2️⃣$118 香草红酒汁烩牛面肉配黄姜蕃茄饭+($35)自家制甜品佢嘅牛肉系超级腍身,唔使点样咬就吞到😋 有少少入口即溶嘅感觉,第一次食牛面肉🥩,俾我感觉真系觉得几好佢个甜品好有惊喜😃 系佢地自己整嘅tiramisu🧁我个人觉得非常之值得加钱,佢同传统喺出面食到嘅tiramisu系好唔同,感觉唔似一个蛋糕,对面嘅忌廉馅好似布甸一样咁厚,底部系好香浓既味咖啡味☕️ 📍Mano(海滨汇)#香港

我哋叫咗两个Brunch Set

1️⃣ $158 意式辣肉肠薄饼🍕+($15)是日餐汤

佢个甜品好有惊喜😃 系佢地自己整嘅tiramisu🧁

📍Mano(海滨汇)

#香港 #观塘 #观塘好西 #观塘美食 #香港美食

2025-01-12