2020-11-20
美孚既尧宗颐文化馆有间出名嘅西餐悦满轩,今晚终于有时间一试。我由美孚站B出口向荔枝角方向行,经过中电后上条小梯极,再过对面马路就系,全程慢慢行都唔使10分钟,比想像中近同方便。我自己未嚟过尧宗颐文化馆,餐厅喺文化馆入面嘅H座,沿途可以欣赏馆内嘅建筑,系充满文艺气色既好地方,未食心情已觉得好轻松。一入餐厅就听到90年代嘅美国流行音乐,服务员亦友善有礼。我点咗美国牛腹肉他他配蒜蓉包,可能知我唔识食,服务员特别同我讲解各种调味料同食法,令我可以放心地品尝,嫩滑嘅牛肉涂上香脆嘅蒜蓉多士非常美味,令人想一试再试。食完之后就上自家制甜薯条,薯条香甜脆口,不用配任何酱汁已经非常美味,最后系法式海鲜烩意大利饭,饭味相当浓郁,配上4款味道鲜美嘅海鲜同少少红椒嘅嘅辣味,浓而不腻,食完非常满足总结呢餐系一次愉快嘅体验,无论餐厅身处位置、店内环境、服务水准同食物质数都属于高水平,系拍拖/聚会/纪念日嘅好选择。