2018-05-05
上次辛辛苦苦行到过嚟,佢冇开。今次check清楚佢有开,再俾多次机会嚟试。迟几分钟入嚟的话,连最后一张台都冇埋!周打蚬汤质感好似汤羹咁creamy,材料丰富仲有好多粒蚬肉,充满牛奶及忌廉嘅香味又不失鲜甜,超级好饮!绝对绝对同茶餐厅及开粉煮𠮶种周打蚬汤冇得比!三文鱼沙律烟三文鱼嘅份量好多,沙律口感清新红酒烩牛尾阔条面 ($138)2-3大旧牛尾,仲有啲细件嘅牛尾肉,差不多铺满成碟阔条面,份量够晒慷慨!牛尾未做到骨肉分离嘅效果,要用啲力切出嚟先起到肉,不过好在非常入味,而且只碟好靓,车厘茄好清甜,阔条面唔会过腍,整体满意煎鱼条鱼煎得好靓,一上菜香气四溢,层鱼皮煎得香脆,好好味;鱼肉唔松散,夹埋薯蓉一齐食非常好味;就算系做伴碟𠮶3粒车厘茄都唔简单,连柄及叶一齐上碟,啲叶仲好整齐及完整,睇得出系新鲜货Alejo Castro ($65)喺唔知要拣边只豆嘅时候,对每种豆都瞭如指掌嘅店员提议咗差不呢种徘徊在似酸又浓之间嘅Costa Rica豆,饮落唔错!非常欣赏店员嘅知识及友善嘅态度,即刻令我谂起早前去嘅另一间cafe咁,𠮶间嘅店员简直要过嚟Blossom呢度再培训啰!Weekend冇set,饮品
周打蚬汤
周打蚬汤, 三文鱼沙律
三文鱼沙律
烟三文鱼嘅份量好多,沙律口感清新
红酒烩牛尾阔条面 ($138)
红酒烩牛尾阔条面
煎鱼
煎鱼
Alejo Castro ($65)
Alejo Castro
Weekend冇set,饮品要另叫,虽然都要$200一个人,但食得出系用心煮而且食材几好,态度又好,怪不得坐满人啦,值得推介!唯一缺点系油烟味较重!