2016-05-07 2272 浏览
听闻美孚开咗间日本亲民小店,决定揾一个闲日嘅晚上同朋友去试一试!步入店内,装修尚算简洁亦宽倘,店员好有礼貌,感觉唔差!坐低之后,店员主动过来介绍有咩推介,可能见我哋系生客挂。等野食嚟嘅时候,望下格离枱,留意到店员真系好亲切,同顾客都好似好friend咁,有讲有笑!我哋一人点咗一个Set,再点多份池鱼刺身添!朋友嘅Set B:冲绳豚肉泡菜锅 + 一客刺生(细)个泡菜锅好大份,泡菜酸酸辣辣好开胃;仲有豆腐都好香,豆味好重。啲刺生好厚啊,平时出面啲三文鱼,都系好薄过种,呢度唔系㗎, 好厚好大片甜虾如其名,真系好甜;剑鱼亦唔腥以百几蚊嘅价钱有咁嘅质素,真系唔错!我嘅Set D:什锦鱼生定食 + 关东煮 + Miso Soup今次刺身饭多咗带子同八爪鱼,带子口感带点爽口,唔似出面食开果啲同埋平时我唔食八爪鱼架,但呢度嘅八爪鱼好好咬,我咬得开㗎池鱼刺身:店主推介,所以要试下 !入口即溶嘅感觉,朋友一试就爱上了!唔系太腥,我觉得可以!食完之后会问鱼骨想炸定放汤,我哋选炸,可以送酒嘛个味okay嘅,个人应为可以再炸脆啲,而家呢个有啲腍同油咗啲啲最后仲有Cheese Cake 食添!但佢嘅locatio
步入店内,装修尚算简洁亦宽倘,店员好有礼貌,感觉唔差!
坐低之后,店员主动过来介绍有咩推介,可能见我哋系生客挂。
朋友嘅Set B:冲绳豚肉泡菜锅 + 一客刺生(细)
甜虾如其名,真系好甜;剑鱼亦唔腥
以百几蚊嘅价钱有咁嘅质素,真系唔错!
同埋平时我唔食八爪鱼架,但呢度嘅八爪鱼好好咬,我咬得开㗎
池鱼刺身:
店主推介,所以要试下 !
入口即溶嘅感觉,朋友一试就爱上了!唔系太腥,我觉得可以!
食完之后会问鱼骨想炸定放汤,我哋选炸,可以送酒嘛
最后仲有Cheese Cake 食添!
但佢嘅location真系有啲偏,但唔紧要啦,食好嘢系要捐窿捐罅㗎啦!
我会番嚟㗎!加油啊!
2016-01-14