2017-01-28
曾经晚饭时候经过哩间铺,见门口有数人排队就羊群一下埋去望下个menu, 见冇乜特别,再上openrice睇睇,见只系ok占多数,算吧就冇帮衬。今晚年卅晚,行完中环个年宵俾人揾咗笨食咗$50一个不知所谓嘅蟹黄包仲要排队,谷鬼气去番维园扫咗啲正常少少嘅小食,夜晚成10点但有啲意猷未尽,一路行又经过哩度见又未打洋,就入去试下。店铺唔大,全店坐倒廿人左右,装修雅致光猛整洁。最重要系张枱够大,唔会迫迫夹夹。用嘅即弃筷子都系较精美滑身嘅货色。未食已经觉得店主唔会太亏待啲客吧。落完order 等食期间见隔离嘅外藉人仕叫炸鸡定食,大大件嘅炸鸡好大份卖相好吸引。由于已经扫咗一轮小食都饱饱哋,唯有下次先试啰,今次只系叫几个小食过下口瘾。煎饺子 - 要咗蒜油味,饺子煎得唔干,饺子皮同饀都仍然juicy! 蒜油香而不浓,唔错唔错鸡肉棒配蛋汁 - 鸡肉棒滑溜咬开又有肉汁,同个蛋汁非常夹,好食!吉列牛肉薯饼 - 哩个有嘅失望,炸得香口唔油腻,薯蓉好滑,惟牛肉好少食唔出牛肉味来。吉列池鱼 - 推介!咬开香脆外层,里面系juicy嘅鱼肉,系有鱼味嘅鱼!但酱仲要有粒粒蛋白,够诚意~薯蓉 - 就系够fresh啰~唔错后
后记:哩间小店食物价钱算平样样都系几十蚊,份量又足,环境舒适;食物质素唔系话好高但不错,性价比高,值得好评。一定会再嚟。