2024-05-27 85 浏览
好耐都冇饮茶啦,今日决定同朋友来呢间位于大角咀大全街43-59号大满楼地下4B号舖噶东哥点心笼仔蒸饭专门店饮茶,环境清静,感觉比较亲民,都系做街坊生意茶具几靓,睇得出系用心挑选。一入去必点嘅香芋豉蒜蒸排骨,芋头松软,排骨蒜味香浓,肉质嫩滑。烧汁酿茄子,外脆内软,鱼滑弹牙,配上烧汁,食到有少少甜。百酱蒸凤爪,凤爪入味,软软糯糯,一食就可以将啲骨好出,酱香味十足。点心拼盘,内有虾饺,潮州粉果,叉烧包,菜苗饺,同朋友一人一个分享,超正,一笼可以食到唔同嘅点心,又唔会太饱,虾饺菜苗饺真系至爱。砵仔凤爪排骨饭,比平时食果D一盅嘅饭,咁样蒸出嚟,米饭更加容易吸收到排骨凤爪噶味,味道更香。金箔流沙包,表面𠮶层金箔好吸引,中间掰开会爆浆,奶奶哋噶咸蛋黄好香,个包都做得好松软,好值得食。安虾咸水角,外层炸到脆脆,里面软软糯糯,一口落去Q弹,内馅还食到虾米,口感丰富。餐后配上一杯茶去油解腻,今餐超满足。
烧汁酿茄子,外脆内软,鱼滑弹牙,配上烧汁,食到有少少甜。
餐后配上一杯茶去油解腻,今餐超满足。
香芋豉蒜蒸排骨
烧汁酿茄子