2021-10-13
- 今晚心血来潮约左个朋友仔去饮野,因为佢住荃湾,所以放工就去荃湾揾佢。一路揾紧d有情调同埋有酒饮既餐厅,经过见到呢间酒吧餐厅就入去试下。- 一坐低,餐厅职员就比左爆谷我地食,服务好好🤣!爆谷仲系牛油口味,正!- 我地即刻睇左个饮品Menu先,我比较钟意酸酸甜甜口味,所以拣左杯Pink Skeleton,而朋友仔就拣左Mai Tai。- 而食物方面,我地叫左西班牙白芦笋田园沙律🥗、日式海鲜Pizza同酱油焗银雪鱼。- 西班牙白芦笋田园沙律好好食,里面有白芦笋、羽衣甘篮、粟米、藜麦、红菜头、青瓜车厘茄。主要既菜系羽衣甘蓝,平时好少沙律会有咁多羽衣甘蓝。另外,红菜头都好甜好正😋,我地两个火速清碟。- 下一道上既菜系日式海鲜pizza,pizza系属于薄底既,饼底好脆身。单食Pizza可能会觉得咸,但系配埋杯酒就岩岩好。- 而酱油焗银雪鱼,因为系用酱油煮所以味道甜甜地,而且个火候岩岩好,银雪鱼好滑,超正!另外,伴碟仲有个炒杂菜,有蘑菇芦笋蕃茄同埋椰菜。我地估唔到个伴碟炒杂菜都咁惊喜,好好食😍!- 最后,当然所有野食都清哂盘。另外,朋友留意到我地食完一道菜先再上另一道菜,好细心。埋单果时先知
埋单果时先知原来Pizza仲有八折优惠,开心🤣!