2019-02-09
同学仔订左呢度同我庆祝生日兼新春团拜,餐厅安排左个四人卡座俾我地,椅背间隔是封顶的, 所以私隐度好高,大家可以安心又轻松咁叹下茶倾下计。佢地有个点心任食套餐,每位起,有廿六款点心粉面饭任君选择,味道都唔错。而且我地咁啱四个人都冇食早餐,所以可以差不多试晕哂餐牌有嘅点心, 我个人推介九款精选点心俾大家啦:蜜汁义烧、肉厚但腍软,有好香蜜汁味道。老火例汤(发菜莲藕煲猪脷)、新正头呢个太好意头了。XO酱炒萝卜糕、萝卜糕外脆内软,XO酱够浓味, 香口又惹味。香芒沙律虾角、脆卜卜,配个芒果清香味沙律酱,大细路实啱😝。烟三文鱼韮菜薄罉、估唔到烟三文鱼嘅咸香味会同薄罉咁夹,而且薄罉慢煎至脆口👍。咸水角、炸得涨卜卜皮薄饀多,好味。肉松皮蛋豆腐、豆腐好滑,皮蛋浓郁质糯,配埋肉松,单吃或配饭都好。陈皮沙鯭粥、粥底都几绵,有陈皮淡香,鱼肉味就偏淡,不过好啱好似我咁唔食粥嘅人。最后呢味猪脚姜系同学至爱,见佢咁油光满身就知几有骨胶原啦🤣,啲姜好腍好入味,冇渣,系靓姜,如果多番啲醋汁更好,因为我爱呷醋嘛🤭。另外仲有春卷,虾饺烧卖咁都好有水准架。餐厅坐得非常舒服,又唔使赶住走, 11:00am至2:30pm,够哂时间
蜜汁义烧、肉厚但腍软,有好香蜜汁味道。
老火例汤(发菜莲藕煲猪脷)、新正头呢个太好意头了。
香芒沙律虾角、脆卜卜,配个芒果清香味沙律酱,大细路实啱😝。
咸水角、炸得涨卜卜皮薄饀多,好味。
另外仲有春卷,虾饺烧卖咁都好有水准架。
餐厅坐得非常舒服,又唔使赶住走, 11:00am至2:30pm,够哂时间叹茶倾计食点心,好啱三五知己嚟相聚。