2023-03-24
店名: 鱼事者 地址: 北角炮台山宏安道14-28号威德阁地下14号舖炮台山站A出口,行4分钟环境: 4/5价钱:4/5味道: 3.5/5呢间小店入选2023米芝连,专食鱼制品,好有特色~🐟仲有鲗鱼涌,旺角分店,旺角店只设外卖,系肥姐小食店隔离🙈黑蒜油木鱼汤沾面(包热饮)❤️❤️$73个汤好咸,得个咸味,完全食唔到有木鱼汤味😕鱼面🐟好弹牙,同一般嘅面质好唔同,似系鱼蛋整成面咁🙈热饮拣左热蜂蜜柚子茶,偏甜,最后加左水沟淡佢🥹Double扒鱼面捞(跟咖喱汁)(包热饮)❤️❤️/加配明太子玉子烧❤️❤️❤️❤️$90/$13有一块鸡扒同猪扒,两块都好块,但偏咸,食完不停想饮水,饮左成3,4杯都系觉得好咸😥🫠个鱼面同样好弹牙,系捞左咖喱汁,呢个就正常味,无话好咸,但连扒一齐食就好咸了🤢明太子玉子烧唔会话好厚净系得蛋,明太酱都算香,唔会话无味😗热饮拣左热奶茶,系正宗港式奶茶,好浓茶味,比想像中好饮🥰炸鱼无薯条配松露酱/额外加蟹皇酱❤️❤️❤️❤️❤️$28/$5个炸鱼薯条好好食,系鱼蛋质地切成条形,然后炸,食落外脆,入面就唔系软,系鱼蛋个种弹牙口感,比普通薯条🍟特别,份量超多,好抵松露酱比较香,同甜甜地,蟹皇酱相比之下有
地址: 北角炮台山宏安道14-28号威德阁地下14号舖
炮台山站A出口,行4分钟
环境: 4/5
价钱:4/5
味道: 3.5/5
呢间小店入选2023米芝连,专食鱼制品,好有特色~🐟
仲有鲗鱼涌,旺角分店,旺角店只设外卖,系肥姐小食店隔离🙈
黑蒜油木鱼汤沾面(包热饮)❤️❤️
个汤好咸,得个咸味,完全食唔到有木鱼汤味😕
鱼面🐟好弹牙,同一般嘅面质好唔同,似系鱼蛋整成面咁🙈
热饮拣左热蜂蜜柚子茶,偏甜,最后加左水沟淡佢🥹
$90/$13
明太子玉子烧唔会话好厚净系得蛋,明太酱都算香,唔会话无味😗
热饮拣左热奶茶,系正宗港式奶茶,好浓茶味,比想像中好饮🥰
炸鱼无薯条配松露酱/额外加蟹皇酱❤️❤️❤️❤️❤️
$28/$5
松露酱比较香,同甜甜地,蟹皇酱相比之下有啲失色,无咩味
炸鱼狗肠(和风紫菜)❤️❤️❤️❤️
其实姐系长形鱼蛋切成热狗形状🌭️,上面有大量木鱼同紫菜丝,配上超多沙律酱,好味系好味,不过略嫌重口味
椰汁年go (Follow 社交平台送)❤️❤️❤️
切得都几薄下,不过好重椰汁味,但记得趁热食,有半旧放冻左先食,劲硬,不过唔洗钱算系咁
总括嚟讲,小食比主菜好食,但整体嘢食偏重口味,食完不停想饮水🥵