2011-01-09 27 浏览
今(9-1-2011 Sun)朝9点几,大哥打电话o黎约爸爸12点饮茶,爸爸答应,之后问我同男友一唔一齐?男友要返工唔去啦,我就梗系去啦.我12点去到,见到得大哥一个人等o紧位,之后爸爸到o黎,等到12:20pm,大嫂到o黎.我o地等多阵有位喇,被安排o系过o左收银o既’房仔’坐,o岩o岩似o系电视机下面o既一张四人枱.大哥佢o地剔o左:1.药膳鸡脚果然好大阵药材味,有杞子,圆肉同唔知咩o野,鸡脚好腍,但汤只系暖o既,差o左啲.味道: 4.5分2.$12.50o既菠菜饺系部长拎o黎promote o既,咁热辣辣,大哥佢o地话要.一笼三个,我冇食到,佢o地都冇comment,应该冇问题啦.味道: 3分3.咸水角拼煎堆仔每样两件,我食煎堆仔,呢个热热地,内里o既錎系芝麻,甜度适,中唔差.味道: 4分4. 梅菜叉烧肠开头唔知有梅菜,系我食落口点解食到有啲冇乜味,似菜脯o既爽口o野?同大哥讲,佢答系梅菜,话menu写梅菜叉烧肠.原来系咁.感觉有啲怪怪,幸好啲梅菜冇味,叉烧粒都甜甜地.味道: 3分5. 春卷呢个冇乜问题.味道: 3分6. XO酱炒萝卜糕萝卜糕切到一粒粒,呢个都几惹味,又系冇乜问题

大哥佢o地剔o左:

4. 梅菜叉烧肠

5. 春卷
呢个冇乜问题.

6. XO酱炒萝卜糕
萝卜糕切到一粒粒,呢个都几惹味,又系冇乜问题.
味道: 3分

7. 叉烧餐包(中点)
呢个又系部长拎o黎做promote,大大个.本身我唔食,系大哥呢位叉烧怪食.而最后o个个就要我食.食落,甜甜地o既皮仍脆,唔错㖞.
味道: 4分

8. 上汤浸菜心
菜心大大条,食吓先,好甜又冇渣,已经食饱o左停手o既爸爸都食呢.
味道: 5分

9. 排骨饭
我已经食唔落喇,由大哥大嫂食o左佢啦.佢o地亦都冇咩comment.

10. 烧卖
热辣辣o既呢,呢个同样冇问题吖.

服务:
开头呢个area得一个侍应serve晒,我o地绝对唔介意,而我都自己加水,之后o系peak hour加返至两至三个serve,冇乜问题啦.
不过我反而欣赏一个当我举手叫人落单时,一个行o黎o既女侍应话:’唔好意思,我除o左制服(围裙)’行o左氛房.哈哈,我欣赏佢交带一声,唔想惹来误会.

呢餐埋单$205.50.
2011-01-09
$51.38 (午餐)