2024-07-31
今晚做无饭主妇同屋企人出去食 之前喺呢度食过一次下午茶味道都唔错 可以试试呢度晚餐干锅椰菜花 $78 个汁辣辣地 除咗椰菜花之外仲有肉片不过就同我本身幻想嘅味有少少唔同 佢个味比较偏多豆瓣酱嘅辣味凉瓜炆仓鱼 $92 一大条完整仓鱼上面有炆淋左但仲有咬口嘅凉瓜 真系两个人食一个𩠌再配两碗白饭都够晒数鸡中翼伴薯角 $40 有三只啖啖肉脆皮嘅鸡中翼 仲有我最钟意嘅原味薯角 超够薯味蒜香蜜饯牛仔骨 $86 呢个送饭一流 个蒜香蜜汁甜甜地 加埋牛仔骨本身有啲油脂又够软淋 而且旧旧都淡淡肉好大块 非常满足樱花虾黄金炒饭 $71 呢个份量十足嘅炒饭里面有樱花虾/咸蛋黄/虾仁/翠玉瓜等等 超大兜两个人都食唔晒 而且因为炒饭用咗咸蛋黄伴炒 所以啖啖都食到咸蛋黄嘅香味