2023-05-22
成日出街食饭,日日都多菜少肉,星期六放假同朋友一齐又想食好嘢,又想食得健康啲,就决定几远都要出上环试吓呢间Poking。皆因佢每一个Signature Bowl都好吸引,佢嘅搭配唔止颜色,卖相好靓,仲要每一样配菜都好吸引。呢度舖面细细,但都绝对好适合黎呢度一边食饭一边打卡,因为佢本身既装修风格就好文青。而且落单好方便,直接用手机落单,即时出埋单,check到自己点左咩,有无点漏嘢,单度中好清晰,咁写明左你个signature Bowl有啲乜嘢配菜。呢个叫Creamy Baby,连个名都可爱过人,材料超级丰富,首先有好抢眼嘅三文鱼,然后有我好钟意食嘅牛油果,仲有鸡蛋丝,豆腐,蟹子,木鱼丝,脆炸蒜,仲有好好味嘅芥末沙律酱。至于饭就可以简寿司饭同糙米,呢个bowl我就简左糙米,成个配搭好美味,好健康。我朋友就叫左Spicy Ahi Tuna,同样都系劲吸引,一样有好抢眼既吞拿鱼,跟住重有枝豆,青瓜,芒果,芝麻碎,紫菜丝,寿司饭配辣酱油再配沙律菜。菜同饭既份量配搭岩岩好,好fresh,好健康。咁好味既poking bowl真系食极都唔会厌啊!
咁好味既poking bowl真系食极都唔会厌啊!