2020-04-29 4449 浏览
想减肥又想食啲好味午餐😈,终于比我揾到间啦😁Poke bowl 源自夏威夷,已经有几百年历史,当时渔民将新鲜捕获嘅鱼同海鲜切成小块加入调味直接放系饭上,咁就完成咗Poke bowl 啦😋今日去嘅Pokeworld 当然唔止咁简单啦,基本上佢分为四大项: Base, Sauce, Toppings 同埋Seasoning 我个Base 系罗马生菜&椰菜,Sauce 就系Lime 同 Soy Sauce (无咁heavy🤣), Toppings 我选择冻食嘅吞拿鱼粒,蟹柳,玉子烧同中华沙律, 最后配料我要咗饭素,芝麻同紫菜碎😆佢份量都唔小,对我嚟讲刚刚好食完好满足仲无乜罪恶感😈😈但现时只有外卖,想堂食就要等禁聚令过咗啦😊会唔会再帮衬? 答案系 《会》😍
想减肥又想食啲好味午餐😈,终于比我揾到间啦😁

佢份量都唔小,对我嚟讲刚刚好食完好满足仲无乜罪恶感😈😈
但现时只有外卖,想堂食就要等禁聚令过咗啦😊
会唔会再帮衬? 答案系 《会》😍
2020-04-28