2024-03-20 247 浏览
重庆大厦隔离开咗一间新嘅地下商场。入面有啲似food court。有唔同菜式嘅餐厅,仲有枱凳可以坐。静静哋坐得几舒服。Banyan $148呢个系沙律碗,所有嘢都好新鲜。入面啲沙律菜有几款:罗马生菜、羽衣甘蓝、椰菜、紫椰菜 仲有啲都讲唔出名。上面有两件烤天贝,呢个都系我第一次食,系由豆发酵而成。亦都有两大件香炸茄子,同埋鲜番茄。亦有鹰嘴豆蓉,食落有香蒜味。升级变餐嘅话就可以有埋一碗是日口味汤同埋饮料。我𠮶日个汤系南瓜汤。汤非常浓稠,而且有浓郁南瓜味,打到非常顺滑,上面亦加咗两块脆片增加口感。Cedar $78呢个系卷饼,入面都有丰富嘅沙律菜。亦有牛油果,烤南瓜,腌红洋葱。食我酸酸地好开胃,而且佢有个墨西哥酱有少少辣味,加埋食落好fresh,亦都好健康。

Banyan $148

Cedar $78