2025-01-08
合和最近开左个新商场,今日下昼得闲终于可以去行下街🛍️见未去到傍晚时分,我就拿拿声系附近揾野食先,费事夜左要同人逼系合和出黎行过两三个街口就见到呢间Poke Go反正都系自己一个食,唔洗谂啦!呢个menu够晒简单坐低之后店员同我讲话而家除左lunch set之外仲有做寿喜烧同埋韩式石头锅饭🍚呢个系lunch set,费事谂要咩配料的话就直接点呢个,仲包杯饮品🧃但如果你有啲饮食要求或者有某啲野特别想食,就可以拣自己mix个饭出黎~我本身都挣扎左一阵,最后都系因为拣自己mix其实价钱都系差唔多,系争杯饮品,不过佢都有水提供等紧野食果阵周围望,几钟意呢度楼底咁高,空间感好够呢种天气坐窗边应该都会好舒服同埋私心一赞系我钟意呢度个playlist😂(播左好多MC同埋Dear Jane呀😂)我想话一碗原来比我想像中份量黎得大我拣左三文鱼、番茄仔、粟米同紫洋葱,每样既量都好平均even三文鱼其实都几多👍个wasabi乳酪酱好好味,食落唔辣但系又足够去令碗饭有味道同埋湿润另外都几钟意个糙米,有少少QQ口感,饱足感max!不过我下次应该未必再拣紫洋葱😂因为佢都比得几多,食到最后变左有啲辣🥵总括而言,呢餐十
系合和出黎行过两三个街口就见到呢间Poke Go
反正都系自己一个食,唔洗谂啦!呢个menu够晒简单
我本身都挣扎左一阵,最后都系因为拣自己mix
其实价钱都系差唔多,系争杯饮品,不过佢都有水提供
等紧野食果阵周围望,几钟意呢度楼底咁高,空间感好够
呢种天气坐窗边应该都会好舒服
同埋私心一赞系我钟意呢度个playlist😂
(播左好多MC同埋Dear Jane呀😂)
我想话一碗原来比我想像中份量黎得大
我拣左三文鱼、番茄仔、粟米同紫洋葱,每样既量都好平均
even三文鱼其实都几多👍
另外都几钟意个糙米,有少少QQ口感,饱足感max!
不过我下次应该未必再拣紫洋葱😂
因为佢都比得几多,食到最后变左有啲辣🥵
总括而言,呢餐十分简单而且好健康,系附近返工的话食呢个做lunch应该几好,下昼返公司唔会恰眼训💼