2017-07-06 254 浏览
男友对甜品既爱好我真系冇办法想像, 次次食完饭都话想食甜品, 天气热又话想雪糕雪条, 望住佢个肚腩越黎越大, 我再望下自己果个, 唉, 真系惨不忍睹…琴晚收工同男友食完饭, 佢又话想食雪糕爽下, 我梗系话唔得, 再食真系变死肥猪啦. 行多两步, 眼角就见到呢间 Smile Yogurt, yogurt食落冰凉,爽D又健康D, 好过食雪糕啦, 于是就拉埋男友入店啦.呢间野装修都几简约精致, yogurt眼见都有好多味道选择, 原来呢度仲有蛋糕既。望下我隔离果位, 佢已经目不转睛咁睇紧个Menu, 款款都话想食,最后我拣左Mango Fever, 好清新既芒果味男友就拣左Wild Summer, 荔枝肉好大粒有咬口拎上手其实都几大杯, 同佢menu张图真系整到一模一样, 可以见到佢一层乳酪一层水果, 好靓啊!乳酪口感软滑,而且甜酸适中,不过我自己钟意甜D既乳酪2杯Yogurt既水果配搭都偏酸, 而且佢又冻冰冰, 真系食到我打冷震,不过食完真系通体舒畅, 爽啊!埋单合共$140, 相比起出面既yogurt好似贵左小小, 不过用水果做配搭, 健康又好味, 贵D都可以接受啦!
我再望下自己果个, 唉, 真系惨不忍睹…

好过食雪糕啦, 于是就拉埋男友入店啦.

最后我拣左Mango Fever, 好清新既芒果味

男友就拣左Wild Summer, 荔枝肉好大粒有咬口

乳酪口感软滑,而且甜酸适中,不过我自己钟意甜D既乳酪
不过食完真系通体舒畅, 爽啊!

2017-07-05
10 分钟 (外卖自取)