2024-12-08 45 浏览
今日系开心星期五,本身约咗朋友一齐去食晚餐,点知佢同我讲原来小薯茄喺朗豪坊开咗主题店,于是我即刻劲兴奋,话一定要嚟,因为本身已经系佢哋嘅小粉丝,只不过近期太忙都未有时间睇佢哋嘅片,但系点都好,都上嚟支持一下,嚟到之后好多打卡位,真系食得好开心,食物嘅质素完全系超乎我想像,而且更加见到佢哋有做紧中午嘅lunch set,都只系$88!下次一定要嚟食!不过讲返今次晚餐食咗啲咩先啦,食咗好几样嘢我都觉得好出色嘅!小食要左醉鸡心同卤封门柳,醉鸡心烟烟韧韧,加埋花雕酒嘅调味,超级正!封门柳亦都好入味!mains我地要左三个来share,卤水牛三宝饭、醉猪手乌冬同蕃茄牛腱乌冬。我个人就最钟意个蕃茄牛腱乌冬,系呢间分店先有嘅,蕃茄汤底好浓郁,乌冬口感亦都好正,牛腱亦都绝对唔会嚡口,系厚切!食咗个醉鸡心已经知道个味道好正,所以就加点咗个醉猪手乌冬,一如所料,真系觉得唔够皮!乌冬嘅口感亦都相当烟靭~饮品方面,朋友就叫咗凤梨蕃茄茄特饮,我试咗一啖都觉得好出色,凤梨甜甜地,加埋微酸嘅蕃茄,都好夹!我我要咗粒粒白挑乌龙,入面有超多果肉,好正!至于甜品,当然就要食芋圆!我哋试咗两款都觉得几特别,招牌黑糖同埋抹茶

至于甜品,当然就要食芋圆!我哋试咗两款都觉得几特别,招牌黑糖同埋抹茶金时各有特色,我自己就钟意黑糖味,唔会太甜,芋圆够chewy!