2024-06-05 14 浏览
喺巷仔揾到间隐世面店,睇名以为系中式面馆,点知原来系日式面店呢间小店主打做香港传统手工蛋面,但有唔少日式小食可以拣!酱油慢煮豚软骨配脆脆猪皮豚骨浓汤(乌冬)猪软骨煮得好冧,啲肉质感都刚刚好有咬感!惊喜位系有炸过既猪皮脆脆,而汤底系日式既酱油味同埋有啲胡椒既香味,乌冬口感弹牙👍🏻面面俱到面全食呢款配左牛肉寿喜烧汤底,啱哂钟意甜味口感既我。上碟时啲𩠌多到睇唔到啲手工面,牛肋条好冧同浓浓牛肉味,猪软骨都系咁出色,另外仲有猪皮脆脆、虾肉、蟹肉碎、蟹柳、日式鱼蛋、荀片,画面好丰富,手工面都几弹牙两个面都加左钱升级做套餐,有炸鸡同沙律、汽水炸鸡咬落juicy 唔会干柴,沙律菜都几新鲜👍🏻另外仲叫左两个小食!鸡皮饺子同炸虾🍤烧汁鸡皮饺子原来用左鸡皮取代饺子皮,炸到啲边位都脆脆地但内里juicy,配埋日式烧汁好有日本居酒屋感觉明太子吉列炸虾原只炸虾炸列脆卜卜,点埋明太子沙律酱一流
呢间小店主打做香港传统手工蛋面,但有唔少日式小食可以拣!
酱油慢煮豚软骨配脆脆猪皮豚骨浓汤(乌冬)
面面俱到面全食
两个面都加左钱升级做套餐,有炸鸡同沙律、汽水
炸鸡咬落juicy 唔会干柴,沙律菜都几新鲜👍🏻
另外仲叫左两个小食!鸡皮饺子同炸虾🍤
烧汁鸡皮饺子
明太子吉列炸虾
原只炸虾炸列脆卜卜,点埋明太子沙律酱一流
2024-06-03
用餐时段