2023-09-16
虽然中菜算由细食到大👶🏻👧🏻👩🏻👵🏻但其实要中菜要细分,应该好多我都未食过🤔今次带埋皇太后试新野👩👧湾仔酒店内既传统手艺湖南菜🥢环境优雅 • 舒适,成个感觉好高贵💃🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪前菜▫️特色红薯片 ($68)炸表面有少少芝麻🤍有少少似薄脆猪肉纸既感觉,脆卜卜✨香口野真系会食唔停😝.▪主菜赞赞位💕𝟐款野食,都有蜡烛仔加热住,𝐊𝐞𝐞𝐩住温度🔥▫️清炖湘舍甲鱼 ($368)依个奶白鱼汤🐟不得了,必点❣️因为营养价值够之外,大大件嫰滑甲鱼裙边,胶原爆棚🧏🏻♀️靓靓们一定要饮🥰鱼汤饮落鲜甜劲浓郁,加埋葱花更香💚.▫️农家小炒肉 加左青辣椒 • 辣椒仔🌶️ • 豆豉 • 蒜头🧄…炒肉片🐖辣辣惹味,𩠌饭一流呀🥄好易就清左碗白饭🍚.▪东北大米饭 ($28).▪甜品 (一冻❄️一热🔥)▫️桂花椰汁冻 ($68) 好滑滑,仲有红豆粒粒🫘▫️糖油粑粑 ($68) 糖浆包住晒全件粑粑,食落软软糯糯🤓.▪茶位 ($28/位)劲靓既花茶,原朵大菊花 • 杞子,好养生🌼店员姐姐仲特登换只透明玻璃杯俾我地,旁边睇劲靓💖 见我地饮晒,又不断主动帮我地加水🫶🏻.~•~
但其实要中菜要细分,应该好多我都未食过🤔
今次带埋皇太后试新野👩👧
湾仔酒店内既传统手艺湖南菜🥢
环境优雅 • 舒适,成个感觉好高贵💃🏻
▪前菜
▫️特色红薯片 ($68)
▪主菜
赞赞位💕𝟐款野食,都有蜡烛仔加热住,𝐊𝐞𝐞𝐩住温度🔥
▫️清炖湘舍甲鱼 ($368)
依个奶白鱼汤🐟不得了,必点❣️
鱼汤饮落鲜甜劲浓郁,加埋葱花更香💚
▫️农家小炒肉
加左青辣椒 • 辣椒仔🌶️ • 豆豉 • 蒜头🧄…炒肉片🐖
辣辣惹味,𩠌饭一流呀🥄
好易就清左碗白饭🍚
▪东北大米饭 ($28)
▪甜品 (一冻❄️一热🔥)
▫️桂花椰汁冻 ($68) 好滑滑,仲有红豆粒粒🫘
▪茶位 ($28/位)
劲靓既花茶,原朵大菊花 • 杞子,好养生🌼
🔺以上价钱 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服务费