2024-02-07 43 浏览
今次嚟到佐敦沾仔记食面,餐厅好传统仍然用 云石圆木枱和圆木櫈,餐厅光线充足,这里堂食选择唔多,但全部都系传统手艺鲜虾云吞汤面 鲜虾云吞系店员人手包的,云吞大大粒里面有好多虾,啲虾肉好弹牙,好新鲜好正,个面嘅份量都好多,软硬适中,汤底系清汤一啲都唔肥腻 🤩甜酸炸云吞 (五粒)这里嘅炸云吞同酒楼点心炸云吞唔同,佢嘅皮好香脆松软,馅料都系一样好大粒多虾,配合理甜酸酱,口感更丰富同埋冇咁热气 ☺️蚬蚧鲮鱼球 (五粒)鲮鱼球系新鲜鲮鱼肉打出嚟,炸得外脆内软,食落口好QQ弹好新鲜,每粒都大大粒好丰富,另外有跟蚬蚧酱,咸道ok,蚬蚧大大只,好多粒 😄郊外有菜另外我哋嗌咗碟菜心,我哋点了唔要蚝油,啲菜煮得刚刚好,好爽口 😀

鲜虾云吞汤面

甜酸炸云吞 (五粒)

蚬蚧鲮鱼球 (五粒)

郊外有菜